![]() Slagerij van der Wulp
|
![]()
|
|
De slagerij bestaat al meer dan 97 jaar. Al die jaren heeft kwaliteit,
hygiëne en service een belangrijke rol gespeeld.
Geschiedenis;
In 1930 Oprichting zaak L.N. van der Wulp aan de Kluivertweg 3 te Hekelingen In 1948 Zijn zoon M.J. van der Wulp komt in de zaak werken na het doorlopen van de slagersvakschool in Utrecht In 1956 Grootschalige verbouwing, Kluivertweg 5 wordt bij Kluivertweg 3 getrokken, het wordt een slachtplaats met gemetselde koelcel en worstmakerij. Er werd in die tijd veel geslacht. In 1980 L.N.van der Wulp junior (Leen) komt in de zaak werken, hij heeft 5 jaar bij slagerij den Otter in Poortugaal gewerkt om het vak te leren. In 1982 Winkel wordt voorzien van een geheel nieuwe voorpui, nieuwe verlichting, nieuwe toonbank en koelcel erbij en een vriescel in de worstmakerij. In 1993 kwam Bea Struijk in het bedrijf werken In 1996 Gestopt met varkens en schapen slachten omdat er geen varkensboeren meer zaten op het eiland Voorne-Putten, daarnaast kwam er veel regelgeving die het zelf slachten moeilijker ging maken. In 2000 Winkel wordt verbouwd met nieuwe betegeling, geheel nieuw interieur met een spoelkeuken en vaatwasser. In 2005 Gestopt met runderen slachten, op 16 november werd het laatste rund geslacht en dat na 75 jaar. De laatste veeauto had zijn rund gelost, dit had ook te maken met het sluiten van de veemarkten. In 2007 Nieuwe koers, BBQ en Catering en vernieuwing van het assortiment, om onze klanten met een mooi en uitgebreid BBQ en Catering assortiment te bedienen. Tevens beschikken wij over opvouwbare boxen om de bestelling koel of eventueel warm op locatie te bezorgen. In 2015 Produktieruimte is aangepast in verband met ingebruikname combisteamer. Deze wordt gebruikt voor het voorgaren en afbakken van verschillende vlees- en broodproducten. In 2016 Aangesloten bij een internetsite voor betaalbare catering, daar komen veel aanvragen binnen voor BBQ en/of Catering. In 2019 Ingebruikname van luchtafzuiginstallatie van de produktieruimte. Bijna een eeuw vakmanschap Wie vandaag de dag de winkel binnenstapt kan zich misschien moeilijk voorstellen dat de geschiedenis van de slager al bijna 100 jaar teruggaat, toch is het nog 1 van de weinige zaken die Hekelingen rijk is. Worstmakerij In de produktieruimte waar ons verse vlees binnenkomt staan de meest moderne machines die nodig zijn voor de gespecialiseerde slagerij in deze tijd. Toch hebben wij nog steeds een ouderwetse gemetselde rookkast staan die nog beinvloed wordt door het weer en roken wij op ambachtelijke wijze diverse produkten. Wij maken onder andere:
|
|||||||||||||||||||||||||||||
This site was last updated 24/11/21